1 Mayıs 2014 Perşembe

Elmalı Bisküvi

Değişik lezzetler denemeyi severim.. Beğendiğim tarifleri denerim ve bana lezzetli gelirse sık sık yapabilmek için ve misafirlerime sunabilmek için not ederim hemen defterime. Tabiki en önemlisi pratik tarifler olması... Netten buldum bu tarifi de. Sevgili Elif Hanım'ın bloğunda harika tarifler var. Bakmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Gelelim benim denememe..  
Malzemeler: 3 adet yumurta, 2 çay bardağı şeker, 2 çay bardağı un,1 paket petibör bisküvi,3-4 adet elma,1 çay bardağı ufalanmış ceviz (orjinal tarifte fındık kullanılmış ama ben cevizi tercih ettim, evde olanı yani ), 1 portakal kabuğu rendesi,1,5 çay bardağı şeker,1 paket kabartma tozu,tarçın
Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
Bisküvileri yağladığınız tepsiye bir sıra halinde dizin. 
Yumurta ve şekeri çırpın iyice beyazlasın. Üzerine un,kabartma tozu ve portakal kabuğunu ekleyin ve karıştırın. Elmayı soyup dilimleyin,bisküvilerin üzerine bir sıra halinde dizin.
Bisküvilerin üzerine ufalanmış cevizi ve tarçını serpin.
 Hazırladığınız yumurtalı harcı elmaların üzerine dökün.
170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca biraz bekletin üzerine pudra şekeri serpin. 
Afiyet olsun.