3 Nisan 2013 Çarşamba

Havuçlu Pasta - Çok Pratik

Sevgili Funda Ceyhan'ın burada paylaştığı tarifi bende hemen denedim. Hatta şu an 1 kilo havucum dolapta bekliyor tekrar yapmam için.
Havuç mevsimi tamamen geçmeden bu pastayı yapıp dolaba stoklayın derim ben nacizane :)
 Gelelim tarifine
Malzemeler
1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Yarım paket petibör bisküvi
İri kıyılmış ceviz
Sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle bir kapta krem şantiyi süt ile çırpın ve üzerini streçfilm ile sarıp buzdolabında beklemeye alın.
Havuçları rendeleyin ve toz şekerle birlikte sıvıyağ koyduğunuz tavada iyice soteleyin.
Cevizi elinizle ufalayın 
Bisküvileri de elinizle ufalayın 
Havuçlu karışım soğuyunca bisküviyle bir güzel harmanlayın. Sonra streçfilmi tezgaha yayın,üzerine karışımı dökün. 
Soğuyan kremşantiyi de havucun üzerine yayın 
Cevizleri üzerine serpin (Funda havuçlu karışımın içine karıştırmış ama ben o an unuttuğum için böyle oldu)
Rulo şeklinde sarın 
Dışını streç filmle sarıp buzluğa yerleştirin 
İstediğiniz zaman çıkarıp dilimleyin. 5 dakika sonra yenilebilecek kıvama geliyor.Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayla da servis yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım misafirlerime ama onu fotoğraflamayı unuttum. 
Afiyet olsun. 
Sevgili Funda Ceyhan'a bu güzel lezzeti bizlerle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim.