17 Aralık 2014 Çarşamba

İçli İrmik Tatlısı

Hem pratik hem de lezzetli olan bu tatlıya bayıldım. Sevgili GİSİ nin bloğunda gördüm bu tarifi.Hemen denedim ve kendim de fotoğrafladım.Şiddetle tavsiye ediyorum.
Malzemeler
Yarım paket tereyağı
2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
Yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 2 su bardağı un
1 su bardağı irmik (bulamak için)
Ceviz (içi için)
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Önce şerbeti 5-6 dakika kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Sonra tüm malzemeleri yoğurup yumurta büyüklüğünde beze yapıyoruz.
Elimizle biraz açıp içine ceviz koyup uçlarından büzüyoruz ve tekrar yuvarlıyoruz.
Bezenin her tarafını bulamak için ayırdığımız irmiğe batırıyoruz ve yuvarlıyoruz.
185 derece fırında üzeri altın sarısı olana dek pişiriyoruz. Fırından çıkınca ılıyan şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Üzerine tepsi kapatırsak şerbet daha iyi çekecektir.
Tabi ben şerbeti iyice çekmeden fotoğrafladım sabırsızdım.
Afiyet Olsun