28 Aralık 2011 Çarşamba

Tuzlu Kuru Pasta

Bu tarifi uygulayın,bir daha hazır kuru pasta yemezsiniz...

MALZEMELER
125gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta (akı içine katılacak - sarısı üstüne sürülecek)
15 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
bir tutam susam
YAPILIŞI
Margarini eritip biraz soğutun. Sıvıyağ,margarin,süt ve yumurta aklarını bir kaba alıp iyice karıştırın. Daha sonra unu,kabartma tozunu ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane yardımıyla açın (ben cam kavanozun dışıyla düzledim :)). İstediğiniz kalınlıkta olunca herhangi bir kalıpla şekil verin ve yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.