20 Ağustos 2014 Çarşamba

Sirke Ne Mucizevi Bir Ürünsün.

Meğer nelere yararmış şu sirke...

*Lavabo gider borusundaki kokuları giderin. Her hafta lavabonuza 1 su bardağı sirke döküp 30 dakika bekleyin ve ardından soğuk su ile durulayın.

*Buzdolabınızı silin. 1 ölçü sirke 1 ölçü su karışımlı suyla buzdolabınızı silebilirsiniz.

*Kesme tahtalarınızı sirkeye batırdığınız suyla dezenfekte edebilirsiniz.

*Mikrodalga fırınınızı temizleyin.Bir kabın içine yarım su bardağı sirke ve yarım su bardağı su koyarak mikrodalgada 30 saniye ısıtın.Ardından nemli bir bezle silin.

*Gümüşleri parlatın.1 çay kaşığı tuzu 1 su bardağı sirkenin içinde eritin. Ardından macun kıvamına gelene kadar un ekleyin.Macunu gümüşlerinize sürerek 15 dakika bekleyin ve duruladıktan sonra temiz bir bezle kurulayın.

*Karıncaların çıkış noktalarını sirkeyle silin ve karıncalardan kurtulun.

*Paslanmaz çelik eşyalarınızdaki su lekelerinden kurtulmak için sirkeye batırılmış temiz bir bezle silin.

*Bulaşık makinenizin zeminine 1 su bardağı sirke döküp normal programda çalıştırın. Bunu sadece özellikle çok bardak yıkayacağınız zaman yapın. Bulaşık makinesinde sürekli sirke kullanmak makineye zarar verebilir.

*Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulun. Bir parça gazeteyi 1 ölçü su bir ölçü sirke karışımına batırıp buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi sabah kötü kokulardan eser kalmadığını göreceksiniz.

*Yerleri silin. Cilalı parkeler dışındaki tüm yüzeyleri temizlik suyuna yalnızca sirke ekleyerek silebilirsiniz.Yerleriniz doğal bir şekilde hijyene kavuşacaktır.

*Musluk kenarlarındaki lekelerden kurtulun.1 ölçü sirke 1 ölçü su karışımına macun kıvamına gelene kadar karbonat ekleyin. Macunu musluğun etrafındaki bölgeye uygulayıp yarım saat, inatçı kirlerde 1 saat bekletin. Ardından eski bir diş fırçasıyla fırçalayın.

*Bulaşık süngerlerinizin ömrünü uzatın. Bir kabın içine süngeri alıp tamamını kaplayacak kadar su ekleyin. Ardından üzerine yarım su bardağı sirke döküp 1 gece bu şekilde bekletin.Süngeriniz yenilenmiş olacak.

*Deri mobilyalarınız temizleyin. 1/4 su bardağı zeytinyağı ve 1/2 su bardağı sirkeyi bir sprey şişeye koyun ve iyice çalkalayın.Mobilyalarınıza bu karışımdan sıkarak pamuklu bir bezle silin. Mobilyalarınız ilk günkü gibi parlak görünecek. Hoş koku vermesi için karışıma sevdiğiniz aromada bir yağdan birkaç damla ekleyebilirsiniz.