Malzemeler
yarım kilo un
yarım paket yaşmaya,
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından biraz fazla ılık su
yarım çay kaşığı şeker
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için
2 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzerine gezdirilecek kadar ketçap
Yapılışı
yarım bardak ılık suya yaş maya ve toz şeker atılarak eritilir. unun ortası havuz gibi açılıp erimiş mayayı,sıvıyağı,tuzu ve kalan suyu katıp cıvık bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Hamur yarım saat üzeri örtülüp dinlendirilir. Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur yaydırılır. üzerine karıştırılmış sos dökülür,ketçap gezdirilir. sonra istenilen malzemeler döşenir (sucuk,sosis,mantar,mısır,brokoli,yeşil biber,domates,zeytin). en üste de kaşar serpilip 220 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Şuan kahvaltı yapmadan işe geldim ve 24 saat nöbetçiyim . Bu pizza olsaydı keşke diyenlerdenim (((:
YanıtlaSilcanım benim hemen göndereyim diyecem ama ben görene kadar nöbet falan kalmamış baksana :)))
YanıtlaSil